Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

reset filter

Appartement Ride by the Sea op 800 meter van het Walcherse strand van Dishoek VMP056

Kenmerken

5 sterren


1 - 4

4


Appartement, Vakantiewoning

  • paddock
  • paard huren mogelijk
  • geschikt voor menners
  • nabij ruiter- en menroutes
  • stalling menwagen of koets

vanaf € 490,00 per week


direct boeken

Twitter

  • Landgoed Het Vlier biedt u een mogelijkheid voor verblijf in het landhuis, appartement of op basis van B&B. Facilit... https://t.co/3lO04-07-2022 door VakantiePaard

  • Wilt u een paar dagen doorbrengen op de Veluwe in een bosrijke omgeving, omringd met het geluid van fluitende vogel... https://t.co/gjF27-06-2022 door VakantiePaard

  • Kom tot rust in één van de prachtige villa's van Droomeind en maak eindeloze ritten in de uitgestrekte bossen rondo... https://t.co/0ZF21-06-2022 door VakantiePaard

volg ons

Appartement Ride by the Sea op 800 meter van het Walcherse strand van Dishoek VMP056

Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak en zo lang als op Walcheren. Een prima uitgangspunt voor een vakantie in Dishoek. Waar je ook bent in Zeeland, overal ben je in nog geen 15 minuten aan het water. Walcheren is toeristisch gezien van oudsher het bekendste deel van Zeeland. Het hele gebied wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen, die alleen bij Westkapelle worden onderbroken door een brede zeedijk.

Op de blonde stranden heb je geen kind aan de kinderen. Veilig zwemmen, schelpen zoeken, garnalen vangen, zandkastelen bouwen. De goudgele zon verwarmt je en je ervaart de vrijheid van water en lucht.

Prachtig is ook de zonsondergang. Het droomt heerlijk weg bij een heuse Zeeuwse wijn, op een sfeervol strandpaviljoen. Het strand met zijn spel van eb en vloed is altijd boeiend, in elke jaargetijde. Uitwaaiend langs de vloedlijn laat je meevoeren door het ritme van de bruisende branding. Voel die verfrissende wind door je haren en zuig je longen vol met zilte zeelucht. Liever actiever? Pak je vlieger en ga de strijd aan met de wind. Of… ga in galop op de rug van zo’n stoer Zeeuws trekpaard! De gezellige badplaats Dishoek nodigt u uit tot sfeer proeven. Je voelt je welkom en komt eindelijk tot rust.

Walcheren
Langs de Walcherse kust ligt een reeks bekende badplaatsen. In de streek in het zuidwesten van Walcheren ligt het vakantieplaatsje Zoutelande. Zoutelande is al jaren een gezellige familiebadplaats waar in de zomermaanden bijna iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld de wekelijkse toeristenmarkt, ringrijden en schatgraven. Verder vindt u in het dorp verschillende winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes waar u heerlijk kunt genieten.

Even verder op, achter de hoogste duinen van Zeeland, liggen de lieflijke plaatsen Groot-Valkenisse, Dishoek, Koudekerke, Biggekerke en Meliskerke. Dwars tegen alle trends en modes in wisten ze hun eigen sfeer te behouden. Een wandeling over de duinen, soms 50 meter hoog, geeft u een ruim uitzicht over zee en over Walcheren. De grote zeeschepen varen valk onder de kust voorbij, een uniek gezicht. Een smalle, maar prachtige strook natuur met duinen en bossen vormt een natuurlijk decor. In Meliskerke is het Zijdenmuseum met werkelijk alle informatie van rups tot zijde.

In het noorden van Walcheren ligt: Veere. Dit middeleeuwse stadje ademt in elke gebouw en straat en roemrijk verleden uit. Fraaie vestingwerken en andere monumenten domineren de horizon. Veere heeft een jachthaven middenin het stadje en is zeer schilderachtig gelegen aan het Veerse Meer, een uitgebreid watersportgebied.

In het hartje van Zeeland ligt het Veerse Meer. Een van de grootste watersportgebied van Nederland. De mogelijkheden voor vissen, surfen, zeilen, kanoën, waterskiën en sportduiken zijn talrijk, evenals les mogelijkheden en materiaalverhuur hiervoor. Grootte en kleine jachthavens met meer en minder uitgebreide voorzieningen vindt u volop in dit brakwatergebied. Het is tevens een prachtig natuurgebied met recreatieterrein langs de oevers en op de eilandjes (bijv. de Haringvreter) en wandel- & fiets mogelijkheden.

Domburg
Domburg is de oudste der badplaatsen, tegelijk schilderachtig en mondain, eertijds en gerenommeerd kuuroord waar de elite vertoefde en kunstenaars zich vestigden. Het Marie Tak van Poortvliet Museum eert de voormalige kunstenaarsgroep van o.a. Jan Toorop en Piet Mondriaan. Het gezellige centrum telt vele terrasjes en winkeltjes. Domburg grenst aan de Manteling, een natuur- en wandelgebied. In de schaduw van Domburg, op slechts twee km van de kust ligt het ringdorp Aagtekerke. Hier is de 15e eeuwse kerk te bezichtigen. Westkapelle beschikt over een ‘dijk van een dijk': de Westkapelse zeedijk. De zee vormde hier regelmatig een bedreiging omdat het dorp op de kop van Walcheren ligt, met de punt in de zee. Nog steeds is de eeuwenoude, markante vuurtoren, wereldberoemd geworden door de schilderijen van Mondriaan, een baken voor de scheepvaart. Westkapelle word een dorp van dijkwerkers genoemd. Ondanks deze robuuste kwalificatie is het een rustige en aangename vakantiestek met de aanwezigheid van strand, duinen en het kreek- en bosgebied achter de kustlijn. Vooral ook bij vissers is Westkapelle zeer geliefd.
 
Vlissingen
Vlissingen is met zijn brede en lange boulevard een attractie op zich. Deze stad van Michiel de Ruiter ademt een zekere maritieme sfeer uit. Dat proef je wanneer je langs de kade naar de jachthaven loopt, genietend van het uitzicht op de Westerschelde en de beloodsing van de schepen. Het Stedelijk Museum vertelt u alles over het maritieme verleden van Vlissingen. Ook in het Arsenaal beleeft u de zeer roemrijke tijd tijdens de vlootschouw opnieuw. Her Arsenaal heeft ook een 65 meter hoge uitzichttoren en diverse spectaculaire attracties. In Reptielenzoo Guyana treft u een tentoonstelling aan van reptielen, amfibieën en insecten uit de gehele wereld.
 
Middelburg
Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, sluit de tocht langs de plaatsen waardig af. Deze monumentenstad telt ruim 1000 grote en kleine monumenten. Een stadswandeling onderleiding van een gids voert u langs deze levende herinneringen uit het verleden. De eeuwenoude Norbertijner Abdij is het hoogtepunt van deze tocht. De gebouwen zijn thans in gebruik door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Museum. Miniatuur Walcheren toont u het hele eiland in een notendop. En wilt u Middelburg eens vanaf het water bekijken, dat kan tijdens een rondvaart door de grachten.