Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

  • Paardrijvakantie

Zoek & Boek

Toon geavanceerd zoeken
reset filter

Paardrijvakantie

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje, vakantiepark of manege in Nederland waar je een paardrij vakantie kunt vieren? Op deze website vind je de leukste vakantiehuizen, vakantieboerderijen en vakantieparken in Nederland met paardenstal. Voor een unieke paardrijvakantie. Hierbij kan je kiezen uit een paardrijvakantie met eigen paard, een huurpaard of een groepsvakantie met paarden. Je vindt op vakantie-met-paarden.nl ook veel tips over ruitervakanties, paardrijvakanties, paarden toerisme, leuke ruiterroutes,  gezondheid van paarden, verzekeringen en veel meer... Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van een paardrijvakantie in Nederland.
 

Paardrijvakantie met eigen paard

 

Het vervoer van je eigen paard

Natuurlijk wil je het liefst op vakantie met je eigen paard. Je kent je eigen paard natuurlijk door en door en waarschijnlijk is je eigen paard je grootste vriend. Een paardrijvakantie met je eigen paard is eenvoudig te regelen indien je de mogelijkheid hebt je paard zelf te vervoeren of te laten vervoeren. Heb je wel een auto of kan je een auto huren maar ben je niet in het bezit van een trailer of paardentrailer? Paardentrailers zijn bij een groot aantal bedrijven te huur. Let wel op dat als je een paardentrailer huurt, de verhuurder deugdelijk materiaal levert en bij voorkeur is aangesloten bij een bepaalde belangen organisatie zoals de BOVAG.  De auto moet voldoende vermogen hebben om de paardentrailer goed en veilig te kunnen trekken. Kijk ook even na of de aanhanger of paarden trailer verzekerd is als deze achter een auto hangt en er onderweg een calamiteit zou plaats vinden. Denk hierbij ook aan het aansprakelijkheidsrisico. Zorg er tevens voor dat je een nummerplaat bord hebt met het kenteken van de auto die de paardentrailer trekt. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop of verhuur van paardentrailers kunnen je ook goed adviseren over welke trailer het beste bij je paard en auto past. Moet je je paard over een lange afstand vervoeren? Huur dan een paardentrailer die geschikt is voor het vervoer van paarden over langere afstanden.
Overigens mag er nooit een paard vervoerd worden in een paardentrailer als deze ziek is of open wonden heeft en zieke paarden worden vanzelfsprekend ook niet op een vakantie adres geaccepteerd. Een paardrijvakantie met een ziek paard is natuurlijk ook niet leuk, niet voor het paard en niet voor de ruiter.
 

Doe rijervaring op met een trailer zonder paarden erin

 
Heb je een paardrij vakantie geboekt en wil je je eigen paard vervoeren met een auto met paardentrailer? Heb je nog geen ervaring met het vervoeren van paarden middels een auto met paardentrailer? Oefen dan eerst met een paardentrailer zonder paard of paarden en neem de eerste keer iemand mee die voldoende ervaring heeft met het vervoer van paarden en in het rijden met een auto met trailer. Je paarden zullen het waarderen!
 

Paardrijvakantie met 2 of meer paarden en vervoer

 
Indien je een ruitervakantie wilt boeken met 2 eigen paarden en je hebt de beschikking over een auto en paarden trailer die geschikt is voor het vervoer van deze 2 paarden, dan bestaan er geen specifieke (extra) eisen voor dit vervoer van paarden. Je hebt ook geen speciaal rijvaardigheidsbewijs nodig. Uiteraard heb je wel een rijbewijs nodig waarbij het rijden met een aanhanger is toegestaan. Anders wordt het indien er 3 of meer paarden vervoerd moeten worden.  Dan kunnen er voor vervoerders eisen aan het transport gesteld worden die vermeld staan in de transportverordening. Hierbij zijn ook vervoersdocumenten en een getuigschrift nodig.
 

Paardrijvakantie en een leuk vakantiehuis met paardenstal huren

 
Een geslaagde paardrijvakantie en zeker een vakantie met je eigen paard of huur paard begint natuurlijk met het huren van een mooi vakantiehuis of boerderij met paardenstallen, weidegang en fijne ruiterroutes in de directe omgeving van het paarden vakantiehuis. En daarbij is goede en uitgebreide informatie over het vakantiehuis, paardenstallen, overige paarden faciliteiten en de omgeving natuurlijk zeer belangrijk. 
Vakantie-met-paarden.nl onderscheidt zich van andere aanbieders van ruitervakanties en vakantiehuizen met paard door goede, relevante informatie over zowel het vakantiehuis, de paarden vakantie faciliteiten en de beschrijving omgeving en de paardrij mogelijkheden. Deze informatie is afkomstig van de huiseigenaren zelf en is altijd actueel. Wij streven er naar om ons aanbod vakantiehuizen met paarden faciliteiten in Nederland uit te breiden tot rond de 100 accommodaties. Zo heb je altijd voldoende keuze indien je op zoek gaat naar een paardvriendelijk vakantiehuis of vakantieboerderij voor een paardrijvakantie of ruitervakantie in Nederland.
 

Paardrijvakantie op de Veluwe

 
Indien je een paardrij vakantie in Nederland wilt boeken, is de Veluwe het Walhalla. Op de Veluwe ligt een uniek netwerk van ruiterpaden en goed aangegeven ruiterroutes terwijl de beroemde VeluweTrail garant staat voor voldoende verblijfsmogelijkheden en rustplaatsen voor jou en je paard(en). Vakantie-met-paarden.nl heeft een beperkt aanbod vakantiehuizen met paardenstal op de Veluwe. Maar dit aanbod zal de komende tijd zeker uitgebreid gaan worden. Op de website paardentoerisme.nl vind je een groter aanbod vakantiehuizen met paardenstal op de Veluwe en veel tips over paardrijvakanties en ruitervakanties in Nederland. De website paardentoerisme.nl is een aanrader indien je informatie over paardrijvakanties, paarden vakanties, verblijfsmogelijkheden, ruiterroutes en andere paarden verwante onderwerpen zoekt.
 

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren


Is je paard meeverzekerd op een  aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Je bent als  eigenaar van een paard aansprakelijk indien deze schade veroorzaakt. Dit betekent dus ook dat de eigenaar van een vakantiehuis je aansprakelijk kan stellen indien je paard aan de accommodatie of paarden faciliteiten schade veroorzaakt of als er tijdens het vervoer of het paard rijden iets gebeurt. Daar moet je je dus tegen verzekeren. Vraag je verzekeringsadviseur of je aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt voor huisdieren en specifiek voor paarden. Vraag ook na hoe hoog het eigen risico is. Je kunt je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren veelal aanvullen met een dekking van je paard of paarden maar ook lid worden van een belangenvereniging van paarden bezitters of paardensportvereniging. Je kunt dan meestal profiteren van een collectieve dekking of een individuele paardenverzekering afsluiten met premiekorting.
 

Paardrijvakantie boeken op vakantiepark met manege


Het huren van een vakantiehuisje of bungalow op een vakantiepark met paarden faciliteiten zoals rijbak en paardenstallen heeft een groot aantal voordelen, zeker als zo een vakantiepark ook over een manege beschikt of er een manege in de omgeving van dit vakantiepark is. Vooral voor kinderen is een vakantiepark met paarden faciliteiten en manege een geweldige plek om andere "paardgekke" kinderen te ontmoeten en mogelijk ook nog rijervaring op te doen en paardrijles te krijgen. Op vakantie-met-paarden.nl kan je vakantiehuisjes huren op een paardvriendelijk en kindvriendelijk vakantiepark in Overijssel (Rheezerveen). In de toekomst zal ons aanbod vakantiehuisjes op paardvriendelijke vakantieparken zeker uitgebreid gaan worden. Fijne paardrijvakantie toegewenst!

Twitter

  • Landgoed Het Vlier biedt u een mogelijkheid voor verblijf in het landhuis, appartement of op basis van B&B. Facilit... https://t.co/3lO04-07-2022 door VakantiePaard

  • Wilt u een paar dagen doorbrengen op de Veluwe in een bosrijke omgeving, omringd met het geluid van fluitende vogel... https://t.co/gjF27-06-2022 door VakantiePaard

  • Kom tot rust in één van de prachtige villa's van Droomeind en maak eindeloze ritten in de uitgestrekte bossen rondo... https://t.co/0ZF21-06-2022 door VakantiePaard

volg ons