Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

  • Paard of pony huren

Zoek & Boek

Toon geavanceerd zoeken
reset filter

Paard of pony huren

Paard huren via aanbieder vakantiehuis met paarden

Indien u een vakantie met paard wilt houden in Nederland en een paard of pony wilt huren dan zijn daar voldoende mogelijkheden voor. Via deze website vakantie-met-paarden.nl kunt u via de zoekbox op de homepagina ( via geavanceerd zoeken en dan “paard huren mogelijk ) zoeken op accommodaties waar paarden te huur zijn. Deze website is nog niet zo lang geleden online gegaan zodat het aanbod accommodaties waar u tijdens uw vakantie een paard of pony kunt huren, nog beperkt is.Het aanbod zal echter snel uitgebreid worden. Op dit moment kunt u tijdens uw vakantie in Nederland paarden huren bij de “Vakantiewoning Paarden Overijssel” en Vakantiehuis Paarden Brabant”.Houdt u er wel rekening mee dat als u tijdens uw vakantie in Nederland een paard wilt huren, de eigenaar van dit paard eisen kan stellen aan de berijder. Zo is aantoonbare rijervaring vaak een vereiste. Indien u tijdens uw vakantie een paard wilt huren, informeer dan vooraf of u aan de eisen voldoet, die de eigenaar of verhuurder van het paard aan de berijder stelt.

Paard huren met of zonder begeleiding

Het is meestal mogelijk om een paard te huren zonder begeleiding of met begeleiding.Ook is het tijdens uw vakantie vaak mogelijk om paardrijles te nemen. Het voordeel om les te nemen tijdens de vakantie, is dat degene die paardrijles krijgt, het geleerde direct in praktijk kan brengen.Zo gaan een vakantie met paarden en ervaring opdoen met paarden en paardrijden hand in hand.Lees onderaan de pagina meer over het Ruiterbewijs.

Een paard huren in de omgeving van het vakantiehuis

Indien u op onze website vakantie met paarden.nl een mooi vakantiehuis met paard heeft gezien en het is niet mogelijk om via de eigenaar of beheerder van dat paarden vakantiehuis een paard of pony te huren, kunt u natuurlijk wel proberen een paard of pony in de directe omgeving van het paardenvakantiehuis te huren. De eigenaar van het betreffende vakantiehuis weet natuurlijk als geen ander waar het huren van paarden mogelijk is en zal daar meestal wel een bemiddelende rol in willen spelen.

De risico’s van het huren van een paard of pony

U staat er misschien niet bij stil maar aan het huren van een paard of pony tijdens uw vakantie zitten bepaalde risico’s. Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk voor eventuele schade die het paard of ruiter tijdens de vakantie maakt?En wie betaalt de kosten van de dierenarts als het paard bijvoorbeeld tijdens het rijden ten val komt en medisch behandeld moet worden? En niet te vergeten, de berijder van het paard kan natuurlijk ook tijdens het paard rijden een ongeval krijgen, ten val komen of onwel geraken. Belangrijk is daarom dat er tussen de verhuurder en huurder duidelijk geregeld is wie voor wat aansprakelijk is, wat wel en niet mag en wat de gevolgen kunnen zijn als de ruiter de regels niet naleeft. Kortom, het huren van een paard of pony tijden een vakantie kan leuk en leerzaam zijn, maar brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Kijk ook even uw aansprakelijkheidsverzekering na of een paard als huisdier wordt gezien en sluit een goede reisverzekering met uitgebreide dekking af. Via A Vakanties kunt u informatie krijgen over paarden verzekeringen en annuleringsverzekeringen waarbij het paard ( als waarnemer ) meeverzekerd is. Dit betekent dat als u een annuleringsverzekering hebt afgesloten met een dekking paard, u de vakantie kunt annuleren als het paard iets overkomt ( ziekte, ongeval, overlijden)

Afstand manege vanaf paarden vakantiehuis

Op vakantie-met-paarden.nl staat bij ieder vakantiehuis vermeld wat de afstand is tot een manege en een dierenarts. Dit is belangrijke informatie als u via onze website een vakantiehuis met paard huurt.
Neem de medische gegevens van uw paard altijd mee op vakantie.
Indien u op vakantie met uw paard gaat, is het ook wenselijk de medische gegevens van uw paard mee te nemen zodat u bijvoorbeeld aan kunt tonen dat uw paard ingeŽnt is, ontwormd is en in goede conditie verkeert.
Het Ruiterbewijs
Ook als ruiter kan het verstandig zijn een rijbewijs te halen. Zeker als je met je paard op vakantie gaat en met je paard de openbare weg op gaat, word je geacht de regels goed te kenen. Zo een rijbewijs noem je een ruiterbewijs. Je kunt zo een ruiterbewijs halen als je slaagt voor een prakijkexamen en therorie-examen. Je dient voor het ruiterrijbewijs de certificaten CBR1 en CBR2 te behalen. Deze certificaten staan voor certificaat buiten rijden 1 en 2. Voor het theorie examen leer je alles over de verkeersregels, welke planten voor paarden giftig zijn, ziektes die paarden kunnen krijgen, eerste hulp bij ongelukken en veel meer. Het ruiterbewijs heeft dus wel degelijk inhoud en waarde. Voor de examens moet je onder andere kunnen rijden in stap, draf en galop en controle tijdens het paard rijden laten zien. Je moet zowel binnen als buiten goed kunnen rijden en dat laten zien in het examen.