Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

  • Paardentoerisme in Nederland

Zoek & Boek

Toon geavanceerd zoeken
reset filter

Paardentoerisme in Nederland

De vrije encyclopedie Wikipedia geeft geen definitie voor paardentoerisme. Met paardentoerisme wordt in het algemeen alles bedoeld wat te maken heeft met paardrijvakanties, ruitervakanties, overnachten met je paard, paarden vakantie accommodaties en vakantiehuisjes met paardenstallen.Op vakantie-met-paarden.nl vind je een groot aanbod vakantiehuisjes met paardenstal en weidegang binnen Nederland. Op onze website kan je een vakantie met 1,2,3 of 4 paarden boeken maar ook met een groep paardenvrienden op vakantie gaan. Behalve vakantiehuisjes met paardenstallen hebben we ook een paar groepsaccommodaties met paarden faciliteiten te huur. Je kunt ieder vakantiehuis of groepsaccommodatie met paarden faciliteiten online op onze website boeken.Voor een afwisselende ruitervakantie of paardrijvakantie in het mooie Nederland!
 

Promotie van paardentoerisme

 
Alleen al in Nederland gaan in het paardentoerisme vele tientallen miljoenen euro's om. Niet alleen Nederlanders vieren hun vakantie met eigen paard in Nederland, ook veel Belgen en Duitsers zoeken Nederland op voor een paarden vakantie. Het is de overheid en belangenverenigingen voor de ruitersport er dan ook alles aan gelegen om Nederland nog aantrekkelijker te maken voor de ruitersport, paardensport en vakantie met paarden.
 

Paardentoerisme voor mensen met een beperking


In Nederland is het paardentoerisme voor mensen met een beperking goed ontwikkeld. Er zijn tientallen maneges die gespecialiseerd zijn in paardrijlessen voor mensen met een beperking. Deze maneges hebben instructeurs in dienst met een specifiek opleiding en de diploma's. De meeste maneges die gespecialiseerd zijn vallen onder de FPG, De Federatie Paardrijden Gehandicapten. De FPG is de Nederlandse vereniging voor paardrijden voor mensen met een beperking en is een zeer actieve organisatie. Er wordt op de maneges van de FPG ook aandacht besteed aan mensen die in therapie zijn of veel stress hebben. De omgang met paarden kan therapeutisch en helend werken. Er zijn in Nederland therapeuten gespecialiseerd in het werken met mensen en paarden. Via de website van de Vereniging FPF kunt u de manege vinden die in de omgeving van uw huis of vakantiehuis in Nederland ligt.
 

Ruiterpaden in Nederland


Nederland is een van de landen met het dichtste netwerk aan ruiterpaden. Veel ruiterpaden in Nederland zijn goed aangegeven en de diverse ruiterroutes zijn goed in kaart gebracht. Mede door deze ruiterroutes, ruiterpaden en organisaties die zich hard maken voor deze ruiterpaden en ruiterroutes, is het paardentoerisme in Nederland uitgegroeid tot een branche met een groot belang. Op de website van Ruiterpad.nl vind je nagenoeg alle ruiterpaden van Nederland. Je vindt er ook veel paarden gerelateerde producten, diensten en specialisten.
 

Maneges in Nederland


In Nederland zijn er meer dan 1500 maneges waar mensen paardrijles kunnen krijgen of op een andere manier met paarden bezig kunnen zijn. Veel maneges hebben zich gespecialiseerd. Zo zijn er maneges waar je les kunt krijgen in de omgang met speciale paarden, kunt rijden op een bepaald paardenras, maneges die inspelen op vakantiegangers, maneges voor grote groepen ( handig als je een groepsaccommodatie met paard hebt gehuurd) en maneges die gespecialiseerd zijn in kinderen en pony's. Voor wat het paardentoerisme betreft zijn maneges belangrijk. Mensen met bijvoorbeeld kleine kinderen huren graag een vakantiehuis met paard welke in de omgeving van een manege ligt. Op de website vakantie-met-paarden,nl staat er bij iedere accommodatie vermeld waar je een manege kunt vinden!
 

Paardentoerisme en duurzaamheid


De paardensport staat bekend als een sport waarbij er veel liefde voor het paard is. En dat is natuurlijk terecht. Voor veel mensen is hun paard tevens hun grootste vriend en verdient hun paard ook aandacht, zorg en liefde. Duurzaamheid voor paarden kan echter ook ander ingevuld worden. Denk hierbij aan biologisch voer, alternatieve dierenartsen en therapeuten en het welzijn van dieren. Helaas bestaan er ook in de paardenwereld en het omgaan met paarden regelmatig misstanden. Gelukkig is er toezicht en kunnen er flinke boetes uitgedeeld worden bij misstanden met paarden.
Maar in het algemeen kan gesteld worden dat paardentoerisme en duurzaamheid prima samen kunnen!
 

Aantal vakantiehuizen met paardenstal in Nederland

 
In Nederland zijn er meer dan 1.000 vakantiehuizen met paardenstal of paardenstallen. Veel van deze paardvriendelijke accommodaties beschikken over een weiland, buiten rijbak, paddock en andere paarden vakantie faciliteiten. Ondanks het grote aantal vakantiehuizen met paarden faciliteiten is het niet altijd eenvoudig om een beschikbaar en passend vakantiehuis voor een vakantie met eigen paard in Nederland of buitenland te vinden. Dit komt omdat veel eigenaren van paarden vakantiehuizen hun accommodatie individueel verhuren, geen website hebben of geen beschikbaarheid tonen van hun accommodatie op deze website. Deze paarden vakantie huiseigenaren kunnen zich aansluiten bij vakantie-met-paarden.nl

Vakantie-met-paarden.nl maak het boeken van een vakantiehuis met paardenstal eenvoudig

 
Vakantie-met-paarden.nl biedt mensen met eigen paard gemak en eenvoud om het ideale vakantiehuis met paarden faciliteiten te zoeken en boeken. Dat is  wat mensen willen. Zo wordt het paardentoerisme in Nederland op een positieve manier bevorderd en kunnen mensen met een eigen paard er ook eens makkelijk een weekendje of midweek met hun paard op uit. Via Vakantie met paarden.nl kunnen mensen ook eenvoudig een paard op hun vakantieadres huren. Dat maakt een paarden vakantie extra aantrekkelijk en is goed voor het paardentoerisme!
 

Nieuwe huiseigenaren welkom

 
Bent u eigenaar van een vakantieboerderij of vakantiehuis in Nederland met een of meer paardenstallen en verhuurt u uw accommodatie zelf?  Sluit u als huiseigenaar aan bij vakantie-met-paarden.nl en ontdek de vele voordelen voor u en uw klanten. Vakantie-met-paarden.nl zorgt voor een optimale verhuur van uw paardvriendelijke accommodatie tegen aantrekkelijke tarieven en voorwaarden.
 
 

Twitter

  • Landgoed Het Vlier biedt u een mogelijkheid voor verblijf in het landhuis, appartement of op basis van B&B. Facilit... https://t.co/3lO04-07-2022 door VakantiePaard

  • Wilt u een paar dagen doorbrengen op de Veluwe in een bosrijke omgeving, omringd met het geluid van fluitende vogel... https://t.co/gjF27-06-2022 door VakantiePaard

  • Kom tot rust in één van de prachtige villa's van Droomeind en maak eindeloze ritten in de uitgestrekte bossen rondo... https://t.co/0ZF21-06-2022 door VakantiePaard

volg ons