Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

  • paarden vakanties Nederland

Zoek & Boek

Toon geavanceerd zoeken
reset filter

paarden vakanties Nederland

Wie een paardrijvakantie of ruitervakantie in Nederland of het buitenland wil boeken, moet zich terdege voorbereiden. Een paardrijvakantie is immers alleen geslaagd als ruiter en paard het goed naar de zin hebben. Zo is het belangrijk dat ruiter en paard goed onderdak hebben tijdens de paardrijvakantie en de ruiterroutes of menroutes goed voorbereid zijn. Ook is het belangrijk om te weten wat de regels van een land zijn indien u er een paardrijvakantie of ruitervakantie wilt boeken. Op deze pagina bieden wij u informatie over vakantiehuizen en vakantieboerderijen in Nederland met paardenboxen en weidegang en mooie ruiterroutes in Nederland. Met deze informatie zal het u zeker lukken een mooie paardrijvakantie in Nederland of het buitenland te boeken.
 
Voor de mooiste vakantiehuizen en vakantieboerderijen in Nederland met paardenbox of paardenstal, bezoek de website www.vakantie-met-paarden.nl

Online vakantiehuis met paard boeken
Indien u een paardrijvakantie in Nederland wilt boeken, is dat online mogelijk via de genoemde website vakantie-met-paarden.nl U kunt op de website vakantie-met-paarden.nl ook terecht indien u een paardrijvakantie of ruitervakantie met meerdere paarden wilt boeken en tijdens uw vakantieverblijf onderdak voor u en uw paarden nodig hebt. Bij iedere paardenaccommodatie staat vermeld hoeveel paarden er in de paardvriendelijke accommodatie toegestaan zijn en welke faciliteiten er zijn voor ruiter, medereisgenoten en paarden.

Ruiterroutes in Nederland
Een paardrijvakantie of ruitervakantie in Nederland begint natuurlijk met een goede ruiterroute. De Stichting Hippisch Toerisme Nederland houdt zich met name bezig met de aanleg van mooie ruiter- en menroutes in Nederland en inmiddels zijn er meer dan 100 mooie ruiter- en menroutes verkrijgbaar. Ook kan de Stichting Hippisch Toerisme Nederland u informeren op welke landgoederen of in welke natuurgebieden in Nederland een rijvergunning nodig is. Voorbeelden van gebieden waar een rijvergunning nodig is, zijn het Nationaal Park Veluwezoom, de Loonse en Drunense Duinen en het Montferland van Natuurmonumenten. Een rijvergunning voor een bepaald gebied is verkrijgbaar vanaf ongeveer €4,00 per week. Een geslaagde paardrijvakantie of ruitervakantie in Nederland begint bij Stichting Hippisch Toerisme Nederland.
Zie voor meer informatie de website: www.hippisch-toerisme.nl

Drenthe Trail
Wie aan een paardrijvakantie of ruitervakantie in Drenthe denkt, heeft vast wel eens gehoord van de Drenthe Trail. De Drenthe Trail is een prachtig netwerk van paarden routes (trektochten) die variëren van 20 tot 35 kilometer per dag. Deze uitgestippelde routes lopen door de prachtige Nationale Parken van Drenthe zoals het Nationaal Park Drents Friese Wold en het Dwingelerveld. Deze natuurgebieden in Drenthe zijn perfect ingericht voor een paardrijvakantie of ruitervakantie. U bepaalt zelf welk gedeelte u van de Drenthe Trail wilt rijden. Het start- en eindpunt van de route ligt altijd bij een accommodatie waart u en uw paard comfortabel kunnen overnachten en uw bagage wordt voor u naar de volgende accommodatie gebracht. Een unieke mogelijkheid om op een comfortabele manier een paardrijvakantie in de mooie natuur van Drenthe te vieren.
Zie voor uitgebreide informatie: www.drenthetrail.nl

De Veluwetrail
De Veluwe Trail bestaat uit een 9-tal paardrij dagtochten op de Veluwe en een doorgaande route. De dagtochten lopen door prachtige bossen en heidevelden op de Veluwe waaronder naar Vaassen-Epe-Vierhouten-Ermelo-Elspeet-Kootwijk-Harskamp-Otterloo-Ede-Arnhem-Loenen-Hoenderloo-Assel-Apeldoorn. De doorgaande route loopt vanuit Apeldoorn. De ruiterpaden op de Veluwe zijn nagenoeg het hele jaar door te berijden en ze behoren tot de mooiste en breedste van Nederland. Meer informatie over De Veluwe Trail en andere mooie ruiterroutes, bezoek de website van Hippisch Toerisme Nederland. In Nationaal park De Hoge Veluwe heeft u een toegangsbewijs nodig van Natuurmonumenten. U kunt deze ter plaatse kopen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.
 
Paardenpaspoort
Ieder paard moet een eigen paardenpaspoort hebben met bijbehorende chip. Het paardenpaspoort is in ieder geval verplicht voor paarden binnen De Europese Unie. Voor een paardrijvakantie binnen de Europese Unie moet uw paard dus altijd een paardenpaspoort hebben. Tevens moet uw paard ingeënt en ontwormd zijn. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie kan een geldig paardenpaspoort afgeven of een in Nederland erkend stamboek. Uw dierenarts weet alles over het paardenpaspoort , verplichte inentingen, ontwormen en andere paarden zaken die met gezondheid en registratie te maken hebben, zie ook: