Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

reset filter

Vakantiehuis Het Arthouse vrij uitzicht op de Drentsche Aa VMP083

Kenmerken

2 sterren


1 - 4

4


Vakantiewoning

  • weidegang
  • paard huren mogelijk
  • bosrijke omgeving
  • 2 honden toegestaan
  • Draadloos internet ( WIFI)

vanaf € 185,00 per week

direct boeken

Twitter

volg ons

Vakantiehuis Het Arthouse vrij uitzicht op de Drentsche Aa VMP083

Het kleinschalige familiebedrijf ligt pal aan het riviertje de Drentsche Aa in het dorp Schipborg, niet ver van Zuidlaren. Het is gelegen op één van de mooiste locaties in het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. In 2005 kreeg dit gebied, samen met het Geuldal, vijf sterren als zijnde het mooiste gebied in Nederland.
Er worden hier IJslandse Paarden gefokt en onder begeleiding kunt u buitenritten maken op IJslandse paarden. Er zijn buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, picknicken. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen.

De omgeving:

Het landschap waar in de vakantiehuisjes zijn gelegen is het mooie stroomdallandschap van de Drentsche Aa.
In de 60-jaren is men begonnen met de bescherming van dit gebied .
Sinds 2003 is dit gebied een officieel nationaal park, ook één van de grootste van Nederland.
Het biedt met zijn weilanden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen, de talloze wandel,fiets- en ruiterpaden, veel mogelijkheden voor een boeiende vakantie.
Schipborg grenst aan het eerste en enige archeologisch reservaat in Nederland. Hier bevinden zich hunebedden, grafheuvels, karrensporen, zwerfstenen, enz. In Borger is het Hunebedinformatiecentrum en in Assen het Drents Museum met veel oudheden.
De Drentsche Aa is geschikt voor kanovaren en vissen.
Er zijn veel natuurwandelpaden. Het Pieterpad loopt door het stroomdal. Het is mogelijk om onder leiding van een bioloog de specifieke bijzonderheden van het stroomdallandschap te ontdekken.
De flora en fauna worden door de bescherming steeds rijker.
In alle jaargetijden is dit gebied het bezoeken waard.

Het Arthouse:
Ook te huur voor mensen die houden van de natuur, wandelen of fietsen en niet van paardrijden. Door het oneffen terrein zijn de huisjes niet geschikt voor mindervalide personen. Huisdieren zijn mits ze zich netjes gedragen welkom. Het huisje is te huur zonder pension of met half of vol pension. Tegen treintaxivergoeding kan u gehaald worden van het NS- station Assen.

Dit huisje heeft een vrij uitzicht op de Drentsche Aa
Op deze prachtige locatie heeft de kunstenaar William Speakman een zeer compleet vrijstaand en comfortabele recreatiewoning ontworpen. Het huis is in 2009 genomineerd geweest voor de creativiteitsprijs van Drenthe.

Het vakantiehuis heeft een bijzondere vorm van buiten en binnen. Het is ingericht voor 4/5 personen.Het is voorzien van vloerverwarming en een houtkachel.

Een volledig ingerichte keuken met keramische kookplaat, combi- magnetron oven en afwasmachine. Twee slaapkamers met boxspringbedden, een vide met werkplek met internet. Een living met eet- en zit bank en houtkachel. Voorzien van LCD tv , audio en dvd -speler. Het heeft de beschikking over een ruime badkamer met douche, toilet, wastafel en wasmachine.

Bovendien is er een speciale lui-lekker-lig-lees-bank. Het heeft een terras met een zitje. In overleg zijn huisdieren welkom en kan men de beschikking krijgen over linnengoed. Er mag in het huis niet gerookt worden.

Paardrijden:
Met maximaal zes personen kan men onder begeleiding tochten maken op IJslandse paarden. We doen buitenritten van twee uur en dagritten incl. lunch of indien de omstandigheden het toelaten, een picknick. Deelnemers moeten kunnen paardrijden (stap, draf en galop), ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 85 kg. wegen. Voor twee-uursritten en dagritten is het minimaal aantal deelnemers 2. Bij de workshops en rijweek minimaal 4 deelnemers.Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:Centered Riding, Natural Horsemanship en speciale rijweken voor volwassenen enz.. Het rijden bij ons is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.

Verder worden er workshops gehouden over diverse gebieden van het paardrijden, zoals:
Rijweek in het Stroomdal Drentsche Aa.Centered Riding.
Natural Horsemanship.
TTEAM – de methode van Linda Tellington-Jones.
Workshop Terra Natura: Communiceren met Paarden.
Het rijden is evenals bij alle maneges voor eigen risico. Het dragen van een helm wordt aanbevolen.