Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

reset filter

Luxe ingerichte bungalowtent op camping De Otterberg met zwembad en paardenstal in Drenthe VMP054

Kenmerken

3 sterren


1 - 5

12


Camping

  • weidegang
  • binnen rijbak
  • buiten rijbak
  • paard huren mogelijk
  • manege in omgeving

vanaf € 220,00 per week

direct boeken

Twitter

volg ons

Luxe ingerichte bungalowtent op camping De Otterberg met zwembad en paardenstal in Drenthe VMP054

Huur een luxe ingerichte bungalowtent in Wijster met paardenstal.

De luxe, ingerichte boogtenten beschikken over een grote leefruimte. In het kookgedeelte staat o.a. een volwaardige 4-pitskookplaat en er is genoeg ruimte om makkelijk te kunnen koken. Daarnaast heeft u geen gedoe met luchtbedden want u slaapt op echte bedden! In de twee slaapcabines staan in totaal vijf 1-persoonsbedden. Het grondzeil is rondom aan de tent vast geritst en daardoor blijven zand, stof en ongedierte buiten de tent.
Er is een uitgebreide inventaris aanwezig en staan ze bij aankomst schoon voor u klaar. Het genieten kan dus meteen beginnen! Alleen het linnengoed zoals theedoeken, handdoeken, hoeslakens en kussenslopen dient u zelf mee te nemen.

Kinderen.
Op het terrein zijn diverse kampeervelden met speeltoestellen zodat uw kinderen zich dus de hele dag prima kunnen vermaken. Huisdieren zijn toegestaan, mits ze geen overlast veroorzaken.
Er is volop vertier op de camping. Zo is er een speelhal waar onder andere een poolbiljart en een airhockeytafel staan, een midgetgolfbaan, tafeltennistafels en er is een disco op het terrein. Wil je liever een potje voetballen of volleyballen? Ook dat is mogelijk want er zijn twee volleybalvelden en een multifunctioneel sportveld.
Alle activiteiten worden begeleid door het recreatieteam. Het animatieteam verzorgt alle dagen in de meivakantie, in weekenden tijdens feestdagen en in het hoogseizoen een gevarieerd programma voor jong en oud. Tevens worden er verschillende evenementen verzorgd door een team van vaste gasten van de camping.

Zwembad.
Het zwembad op de camping bevat drie verschillende baden. Een groot zwembad met een diepte van 1.40 m, een kleuterbad met een diepte van 40 cm en een peuterbad met een diepte van 10 cm. In het zwembad kan jong en oud volop genieten van waterplezier. Er staat een waterpaddenstoel, u kunt heerlijk relaxen op de bubbelbank, een baantje trekken of door de stroomversnelling zwemmen. Het water van het zwembad is verwarmd waardoor dit altijd zeer aangenaam aanvoelt. In het naastgelegen zwembadsanitair kunt u zich omkleden, afspoelen en zijn er toiletten aanwezig.

Grotere groepen.
Bent u met een familie, groep of een grotere kampeervereniging? Hiervoor zijn er passende oplossingen.

Kantine.
In de kantine kunt u lekker eten en drinken en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Er worden onder andere snacks, pannenkoeken en pizza’s geserveerd. Uiteraard kunt u deze heerlijke lekkernijen ook afhalen. Direct aan het zwembad ligt een gezellig terras. Zo kunt u lekker ontspannen wat drinken of een ijsje eten terwijl de kinderen in het zwembad spelen.

Manege.
De familiecamping beschikt over een eigen rijhal. Hierdoor kunnen de lessen onder alle weersomstandigheden doorgaan. De rijbak heeft een afmeting van 20 x 40 meter. De manege is aangesloten bij de FNRS waardoor er ook wedstrijden met proeven van de FNRS worden georganiseerd.

Stalverhuur.
Voor een heerlijke actieve vakantie in Drenthe kunt u ook uw eigen paard of pony meenemen.
Er zijn 12 ruime paardenstallen die worden verhuurd.. De huur van een stal is inclusief hooi, brok en bodembedekking voor de stal. U kunt dan tevens gebruik maken van de mogelijkheid tot weidegang, hindernismateriaal, een ruime afsluitbare zadelkast en de wasplaats.

Paardenfaciliteiten.
Manege, buitenbak, stallen en weidegang aanwezig op terrein.
Op het terrein van de camping liggen de verschillende weidegangen..
Er zijn 8 grote weidegangen op het terrein van de camping.
De weidegangen zijn afgezet met palen.
Er is geen paddock aanwezig op de camping.
Op een stukje grasveld naast de manege is er een ruimte om de paardenwagen, koetsen of menwagen te stallen.
Op het terrein van de camping bij de manege is een buitenrijbak aanwezig.
De buitenbak is groot 20x40m / zand
De binnenbak is groot 20x40 / zand / met verlichting
Tevens kunt u gebruik maken van een paardendouche.
Paardrijden op het eigen terrein kan in de buiten- en binnenbak.
Voer voor de paarden is aanwezig.

Ruiterroutes.
In de omgeving van de camping zijn er ruiterroutes o.a. Het oude diep, Dwingelderveld, Mantingerveld.
In de omgeving van de camping is het ook toegestaan om buiten de ruiterroutes te rijden.
De natuurgebieden zijn ook geschikt voor menners.

Veearts.
In Beilen op 10 km afstand is er een veearts.

Lessen.
Er worden spring- en dressuurlessen gegeven aan zowel halfgevorderd als gevorderde ruiters. Beginnerslessen zijn privé-lessen van een half uur. Zo krijgt een beginnende ruiter alle aandacht die nodig is. Gevorderde ruiters lessen in kleine groepen zodat iedereen zoveel mogelijk aandacht krijgt. Het is verstandig om de lessen vroegtijdig te reserveren. Tevens is het mogelijk om met je eigen paard mee te rijden in de lessen. Voor de hele kleine ruitertjes hebben wij speciale kleuterlessen.
De lessen gaan bij 3 of meer personen. Een les bestaat uit maximaal 7 personen.
Springles: 60 min. ( inclusief uitstappen ) € 12,50. Ervaring vereist. Vanaf 7 jaar.
Dressuurles: 60 min. ( inclusief uitstappen ) € 11,00. Ervaring vereist. Vanaf 7 jaar
Beginnerles: 30 min. € 9,50. Vanaf 7 jaar. Bij bovenstaande komt nog bij: Een half uur van te voren aanwezig, zelf opzadelen. Na de les zelf afzadelen.
Kleuterklas: 30 min. € 6,50. In het half uur wordt er gepoetst, opgezadeld, plus een paar rondjes op de pony. Alle leeftijden.

Buitenritten.
Voor gevorderde ruiters worden er mooie buitenritten georganiseerd van een uur. U rijdt vanaf de camping een prachtig natuurgebied in. Voor ruiters die hun eigen paard hebben meegenomen zijn er diversen routes beschikbaar die voeren door de omliggende natuurgebieden. Tegen een geringe betaling kunt u ook aansluiten bij een buitenrit met eigen paard.
Buitenrit: 60 min. € 15,00. Alleen voor gevorderde ruiters. Vanaf 7 jaar.

Ponyritjes
Voor de kleintjes zijn er ponyritjes. Onder begeleiding maken de kinderen een ritje op de rug van een pony.