Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

reset filter

Bed & Breakfast Het Kokhoes Markelo Overijssel VMP036

Kenmerken

2 sterren


1 - 4

2


Bed and Breakfast

  • weidegang
  • buiten rijbak
  • paard huren mogelijk
  • manege in omgeving
  • geschikt voor menners

vanaf € 227,50 per week

direct boeken

Twitter

volg ons

Bed & Breakfast Het Kokhoes Markelo Overijssel VMP036

Bed and Breakfast
Het voormalige kokhoes, een klein huisje waar vroeger in gekookt werd, biedt ruimte voor maximaal 4 gasten (volwassenen). Het staat volledig vrij van de eigen woning( 25 meter). Er kunnen 2 gasten in de comfortabele bedstee slapen (normale bedafmetingen) en 2 gasten op de bedbank. De bedbank staat in de zitkamer, de bedstee staat in een aparte ruimte naast de badkamer en toilet. Het kokhoes ligt naast de voormalige boerderij welke nu dienst doet als paardenstal en kapschuur.
 
In de zitkamer staat een tafel met 2 stoelen, een (bed)bank, is een tv aanwezig en het biedt de mogelijkheid tot gebruik van eigen laptop en gratis internet via wifi. Voor u bieden wij de mogelijkheid om gratis thee/koffie/soep te maken en/of iets op te warmen in de magnetron. Een kleine koelkast met minibar is aanwezig. Bij mooi weer kunt u heerlijk buiten ontbijten. Het Kokhoes beschikt over een eigen terras met zicht op de paarden..
De bedden zijn bij aankomst voor u opgemaakt. Ontbijt zit bij de prijs in. Avondeten is bespreekbaar (bijvoorbeeld bbq pakket)
De tuin is niet omheind, de weide voor de paarden wel.
 
Kinderen
Kinderen zijn ook welkom,campingbedje en kinderstoel aanwezig.
Ze mogen gebruik maken van een grote trampoline en ander speelgoed . En er is een opblaasbaar zwembadje bij mooi weer
Er zijn loslopende tamme kippen en een haan, een aaibare pony en een tam konijn. Ook is een aaibare kat.
in overleg rondje op de pony rijden. Buiten de B&B: Speeltuin de Poppe (op 1 km afstand), speeltuin en zwembad Landal Twennaarsveld te Holten op 3 km afstand.
 
Paardenfaciliteiten
Voor gasten die hun paard(en) mee wensen te nemen zijn in principe twee stallen beschikbaar van 9 en 11 vierkante meter. In de stallen zijn zelfdrinkers beschikbaar en er is hooi op voorraad. Er is een zadelkast die op slot kan. Naast de stal en het kokhoes is een weide beschikbaar van ca. 0,5 hectare, voorzien van twee stroomdraden. Met linten kunnen we een deel voor u afzetten.
De buitenbak is ongeveer 30x30 meter en heeft verlichting. Paarden kunnen worden afgespoeld met de tuinslang.
Paardrijlessen kunnen in overleg gevolgd worden bij de nabij gelegen manege op enkele honderden meters afstand.

Ruiterroutes
Natuurgebied de Borkeld ligt nabij de Sallandse heuvelrug (de Holterberg). De nabije omgeving biedt tal van routes voor wandelaars (incl. nordic walkingroutes), fietsers (mountainbikers) en ruiters.
Het bos ligt op ongeveer 200 meter afstand van de B&B. Dan direct op ruiterpaden/wandel en fietspaden.

Menners
Er zijn relatief veel zandwegen en aantrekkelijke rustige paden en wegen, waar de paardenliefhebber kan genieten. Op dit moment beschikt Twente voor ruiter- en menners over bewegwijzerde langeafstandsroutes waaraan dagroutes zijn gekoppeld. Dit bewegwijzerde netwerk bestaat uit een hoogwaardig knooppuntensysteem vanuit vaste hoogwaardige startpunten. Zie www.paardrijnetwerktwente.nl
In de kapschuur is er ruimte om de paardenwagen, koetsen of menwagen te stallen.
De kapschuur is een open ruimte en kan afgesloten worden.
Parkeren van trailer en auto is gratis. Fietsen en motoren kunnen in een afsluitbare ruimte worden gestald.

Op www.paardrijdentwente.nl/routeplanner kun je een paardrijroute plannen in Twente. Omgeving Haaksbergen, Delden, Borne, Markelo, Rijssen, Holten (Holterberg), tot aan Hellendoorn en Den Ham. Een volledig aaneensluitend netwerk. Het gehele netwerk wordt/ is aangeduid met bordjes.
Paardrijnetwerk Twente
 
Veearts
Deze komt indien nodig aan huis bij de B&B
 
Honden welkom
Er is 1 hond welkom, deze mag loslopen indien hij of zij de loslopende kippen en haan met rust laat.
.Er zijn geen specifieke faciliteiten voor honden, er zijn ook geen extra kosten van toepassing bij meenemen van een hond.