Beschikbaarheid en reserveren

Vakantie met paarden in Nederland.
Boek hier een vakantiehuis met paard!

reset filter

Overnachten op De Leyehoeve met je paard in Brabant VMP071

Kenmerken

3 sterren


1 - 4

4


Bed and Breakfast

  • weidegang
  • paddock
  • buiten rijbak
  • geschikt voor menners
  • nabij ruiter- en menroutes

vanaf € 350,00 per week

direct boeken

Twitter

volg ons

Overnachten op De Leyehoeve met je paard in Brabant VMP071

Omgeving

De Hoeve ligt vlakbij het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, De Vughterheide en De IJzeren Man. Er zijn diverse mogelijkheden om van de B&B naar deze prachtige en uitgestrekte natuurgebieden te rijden. U hoeft hiervoor slechts enkele meters langs de autoweg.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de provincie Noord-Brabant. Het is ruim 4000 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij. Hier ligt met name het natuurgebied De Brand bij Udenhout met hakhoutbossen, natte weilanden en moerasruigtes. Het totaal is meer dan 35 km² groot.

Ruiters en menners hebben bijna 100 kilometer route tot hun beschikking. Het open stuifzand is uitstekend geschikt voor een buitenrit. Om met paard te genieten van dit prachtige gebied heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning bestaat uit een label dat bevestigd wordt aan het hoofdstel of rijtuig. De vergunning kost slechts €15,- per kalenderjaar. Bij sommige verkooppunten is ook een week- of dagkaart verkrijgbaar. De verkooppunten kunt u vinden op de website van Natuurmonumenten.

Op de website Hippisch toerisme kunt u het boekje “Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen NIEUWE DRUK” verkrijgen met een kaart van Natuurmonumenten/ANWB. De kaart omvat het gebied Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Udenhout, Gijzel, Distelberg en Drunen. Op de kaart staan ruiter- en menpaden aangegeven in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.